Spring til indhold
Hjem » Sammen på vej mod verdensmålene

Sammen på vej mod verdensmålene

Uddannelserne i Tønder har et stærkt samarbejde om, at kommunens unge lærer at tænke og handle bæredygtigt – både i deres egen hverdag, som en del af lokalsamfundet og som verdensborgere.

Siden 2019 har Tønder Overbygningsskole, Tønder Ungdomsskole, EUC Syd, Det Blå Gymnasium Tønder og Tønder Gymnasium koordineret forskellige undervisningsforløb – og projekter med temaet bæredygtighed. Nogle skolers elever har arbejdet sammen på tværs, og i 2019 og 2021 har mellem 400 og 500 elever på en fælles messe vist frem, hvordan de i undervisningen har arbejdet med at handle, producere eller leve bæredygtigt og klimavenligt. På messerne har der været både klimavenlige smedeprodukter, resultater af naturgeografiske undersøgelser og bæredygtige snacks at finde. Politikere, erhvervsfolk, forældre og interesserede borgere har hver gang besøgt messen.

De seneste år har uddannelserne koordineret deres arbejde med FNs verdensmål med Tønder Kommune. Eksempelvis har uddannelserne givet indspark til tre film om kommunens arbejde med udvalgte verdensmål, som kan bruges i undervisningen. Desuden har medlemmer fra kommunens lokalpolitiske arbejdsgruppe for FNs verdensmål fulgt uddannelsernes fælles arbejde. Hvis FN’s verdensmål skal indfries, er det nødvendigt at samarbejde på tværs og få alle med i arbejdet i Tønder Kommune.

Det fælles samarbejde om FNs verdensmål blev skudt i gang i 2019 med støtte fra LB Foreningens Fond.