Spring til indhold
Hjem » Få nye impulser og idéer fra studerende ind i jeres virksomhed

Få nye impulser og idéer fra studerende ind i jeres virksomhed

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i den dansk-tyske grænseregion får et digitalt og bæredygtigt løft takket være et nyt dansk-tysk Interreg 6A-projekt, som har fået navnet ARTEMIS. Projektet vil skabe bro mellem universitetsviden og erhvervslivets daglige udfordringer. Målet er at fremme innovation, bæredygtig udvikling og digitalisering i små og mellemstore virksomheder (SMV’er).

Så hvordan fungerer ARTEMIS? Projektet vil forbinde SMV’er med engagerede studerende og studerendeteams, der vil udvikle skræddersyede og innovative løsninger sammen med virksomhederne. Dette vil ikke kun tilføre virksomhederne den nyeste viden, men også give de studerende en unik mulighed for at lære om potentialet ved grænseoverskridende samarbejde og skabe incitamentet til at forfølge jobmuligheder i den dansk-tyske grænseregion efter endt uddannelse.

“Innovation fremmer økonomisk vækst og konkurrenceevne. Ved at skabe denne bro mellem universiteter og virksomheder og ved at dele erfaringer på tværs af grænserne kan vi støtte SMV’erne i at blive klimaneutrale, mere bæredygtige og digitale samtidig med, at de forbliver attraktive for talentfuld arbejdskraft,” siger lektor ved SDU, Silke Tegtmeier.

Mind Factory by Eccos rolle i projektet er – ud over at medvirke til udvikling af projektet – blandt at sørge for, at mulighederne formidles til virksomheder i Tønder-området.


Fakta om projektet:
Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg er leadpartner for projektet, der sammen med en række respekterede partnere vil fungere som katalysator for vækst og konkurrenceevne for SMV’er. Deltagerne inkluderer Nordfrislands erhvervsfremmeagentur, Wirtschaftsförderung Nordfriesland (WFG NF), Flensburg University of Applied Sciences, Europa-Universität Flensburg, Sønderborg Vækstråd, Business Aabenraa, Mind Factory by Ecco og Wirtschaftsförderung Rendsburg-Eckernförde.

ARTEMIS-projektet, finansieret af EU-midler fra Interreg 6A Deutschland-Danmark, strækker sig over en periode på tre år, og det blev officielt lanceret den 1. juni 2023. Projektet er en unik mulighed for SMV’er i grænseregionerne til at øge deres konkurrenceevne, skabe bæredygtig vækst og forme fremtidens erhvervsliv.