Spring til indhold
Hjem » Innovation med nye teknologier bredes ud i hele kommunen

Innovation med nye teknologier bredes ud i hele kommunen

Med 6,6 millioner kroner i fondsstøtte fra Villum Fonden skal teknologiske innovationsværksteder etableres over hele Tønder Kommune. Mind Factory by Ecco skal sammen med Tønder Ungdomsskole stå i spidsen for, at kommunale folkeskoler, ungdomsuddannelser og biblioteker alle får egne innovationsværksteder, mens et mobilt innovationsværksted vil turnere til blandt andet private grundskoler og FGU.

Under projekttitlen ”Makerspaces til alle i Tønder Kommune” har Tønder Kommune i søgt – og fået – støtte til at få teknologiske innovationsværksteder eller såkaldte makerspaces ud i alle afkroge af kommunen.

Hidtil har Mind Factory by Ecco fungeret som kommunens innovationsværksted, men med økonomisk støtte fra Villum Fonden skal innovation nu spredes ud over hele kommunen, fortæller leder af Mind Factory by Ecco, Anne-Sofie Dideriksen:

“Vi har den vision, at teknologi og digitalisering skal være en integreret del af undervisning og fritid for alle børn og unge i hele Tønder Kommune. Men indtil nu har vi været udfordret af kommunens udstrakte geografi. Ved bygge makerspaces rundt om i hele kommunen får alle – store som små – mulighed for at dyrke innovation og leg med nye teknologier.”

Bag fondsmidlerne, som nu kommer nysgerrige opfindertyper i alle aldre til glæde, står Villum Fonden. Villum Fonden er en almennyttig fond, som støtter projekter med videnskabelige, kulturelle, kunstneriske og sociale mål.

Læs mere i Tønder Kommunes pressemeddelelse på https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-fondsstotte-sikrer-innovation-til-alle?publisherId=13561000&releaseId=13665273

Der er i forbindelse med tildelingen slået en nyoprettet stilling op som makerspace-koodinator. Se stillingsopslaget på https://toender.career.emply.com/ad/makerspace-koordinator-til-tonder-ungdomsskole/4e5wq2/da