Spring til indhold
Hjem » Engineering Day 2023 – vandet kommer!

Engineering Day 2023 – vandet kommer!

MIND FACTORY by ECCO afholder i uge 45 Engineering Day i samarbejde med Engineer the Future – Engineering i skolen. Dagen har til formål at skabe synlighed og nysgerrighed omkring engineering i skolen for lærere og elever.

I år er temaet, som en klasse fra 3. årgang fra Tønder Grundskole kommer til at opleve, truslen fra havet. På dagen skal eleverne med robotter få transporteret materiale ud til diget ved Vadehavet for at forstærke det under en stormflod. Bagefter gælder det om at bygge en flydepram og redde en flok får. 

Engineering skal forstås som ingeniørens arbejdsmetode – en anvendelses-orienteret tilgang, hvor elevernes skal løse et konkret problem og arbejde med blandt andet undersøgelse, idégenerering, forbedring, konstruktion og konkretisering.

Det er 7. år i træk, at Mind Factory afholder Engineering Day. En rød tråd i husets arbejde er, at de virkelighedsnære opgaver tager udgangspunkt i noget lokalt. Da klimasikring mod stormfloder og oversvømmelser spiller en stor rolle i kommunen, er årets tema faldet på diger og stormflod. 

Om Engineering Day:

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. Engineering Day foregår i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus.