Spring til indhold
Hjem » Elever med i lokal strikkefestival

Elever med i lokal strikkefestival

Når kommunens nye strikkefestival Masker i Marsken løber af stablen til oktober, kan man nyde synet af 500 folkeskoleelevers strikkearbejde på gader og stræder i hele kommunen. Guirlander, markmandshuse og gelænderindpakning er noget af det, der arbejdes på i timerne i Håndværk og Design i efteråret.

Masker i Marsken er Danmarks nye strikkefestival, som bygger på tre temaer, nemlig Masker, Marsken og Mindfullness. Det er maskerne, altså strikken, der er omdrejningspunktet for festivalen. Festivalens venues ligger midt i Tønder Marsken og skaber en sammenhængskraft mellem masker og marsken. Festivalen skaber også rammerne for at kunne fordybe sig og finde ro og rum til det man holder af.

MIND FACTORY by ECCO faciliterer samarbejdet mellem skolerne og festivalen, som har til formål at sætte fokus på håndværket, den lokale festival og på, hvad strik kan gøre for ens livsglæde og velbefindende. Planen er, udover at eleverne skal strikke på livet løs, at få forskellige af festivalens aktører ud i elevernes undervisning for gøre temaer som mindfullness, lokalt strikkedesign eller betydningen af festivalturisme konkrete i elevhøjde. Samarbejdet er dermed endnu et tiltag for at styrke børn og unges tilhørsforhold til deres områdes kultur, natur og erhvervsliv, som MIND FACTORY by ECCO og mange andre parter i Tønder Kommune arbejder for.