Logo

Unge møder tech på virksomheder

5. juni 2020

I foråret startede MIND FACTORY og Tønder Ungdomsskole det fælles projekt MakerKaravanen op – et kørende fritidstilbud med fokus på science i samarbejde med lokalt erhvervsliv i Tønder Kommune. Tilbuddet er støttet af VILLUM Fonden, og første runde fandt sted på Toftlund Maskinfabrik i marts.

“Jeg kan tænke mig at være smed, så det har givet mig lidt større mulighed for at se, hvad jeg kan lave, når jeg bliver ældre.” Sådan sammenfattede Viktor Popp fra Toftlund Disktriksskole sin oplevelse med at gå til MakerKaravanen på Toftlund Maskinfabrik. Her lærte Viktor og en gruppe andre elever fra skolen fabrikken og dens teknologier at kende, bl.a. 3D-print og laserskæring. Sammen med MIND FACTORY lavede de egne designs til laserskæring, som blev skåret på fabrikken.

MakerKaravanen, som Viktor har deltaget i, består i aktiviteter som f.eks. robotprogrammering, 3D-print eller brug af droner i samarbejde med lokale erhvervsdrivende som f.eks. en landmand, en traktorforhandler eller en digital kunstner. I mødet med fagprofessionelle kan de unge opdage, hvor science findes i deres interesser og hvor science findes i uddannelse og job, idet de erhvervsdrivende kan bringe deres egen uddannelse og karrierevej i spil over for de unge.

Tilbuddet er et kørende tilbud, som holder til i fire uger ad gangen i hver af Tønder Kommunes fire centerbyer Skærbæk, Toftlund, Løgumkloster og Tønder. I hver by samarbejdes med en lokal virksomhed eller organisation, hvor en bestemt teknologi spiller en rolle. I MakerKaravanen skal der også skabes et rum til, at forældre og anden familie møder de nye teknologier med de unge i løbet af et karavane-forløb.

I de første karavaner samarbejdes med Toftlund Maskinfabrik, kalb pr & kommunikation og TMT.