Logo

Stor årlig innovationsmesse skudt i gang i Tønder

1. februar 2019

Efteråret har stået i bæredygtighedens tegn på hele EUC SYD, Tønder10 og designlinjen på Tønder Overbygningsskole. Torsdag den 6. december kulminerede et flere uger langt projektforløb, da alle eleverne udstillede bæredygtige produkter på en stor innovationsmesse på EUC Syd og også fik lejlighed til at vise dem frem for borgmester Henrik Frandsen.

Godt 260 elever har i dette efterår udarbejdet idéer til bæredygtige produkter som led i et stort fælles projekt mellem de tre skoler og MIND FACTORY by ECCO kaldet SigNaTurSammen. Der er tale om ting, der kommer dem selv, deres lokalsamfund eller måske ligefrem hele verden til gode.

I dagene op til messen arbejdede alle elever intensivt på hele Campus Tønder med at producere deres produkter endeligt. De arbejdede i zoner på Campus alt efter, hvad de lavede – de kunne smede, tømre og lave mad på EUC Syd, sy på Tønder10 og designe og 3D-printe i MIND FACTORY by ECCO.

Torsdag d. 6. december åbnede borgmester Henrik Frandsen den flot besøgte messe. Han udtrykte i sin åbningstale tillid til, at Tønder Kommunes unge er skarpe til at tænke bæredygtigt: ”Hvordan passer vi på hinanden, uden at mulighederne passerer? Og hvordan får vi mest ud af det vi har, uden at ødelægge det, vi havde? Det ved I. Det er jer, der har svarene. Og det er os, der lytter og lader os inspirere.” Borgmesteren lod sig selv inspirere ved at besøge alle elevernes stande og høre om alt fra madspild, genanvendte cykler, fremtidens bæredygtige skole og bæredygtig konfirmation.

Skolerne planlægger efter en succesfuld afsluttende projektuge og messe at gøre projektet SigNaTurSammen til en årlig tilbagevendende del af undervisningen.

Se en video fra projektet her.

Fakta om SigNaTurSammen: 
SigNaTurSammen er navnet på et fælles undervisningsprojekt mellem EUC SYD, Tønder10, Tønder Overbygningsskole og MIND FACTORY by ECCO med fokus på bæredygtighed. Formålet med projektet er, at eleverne lærer at udvikle en idé til et bæredygtigt produkt eller koncept, der skaber værdi for dem selv og andre. Meningen er også, at eleverne sammen med andre unge får en motiverende oplevelse af at arbejde for mere bæredygtighed på tværs af skoler i Tønder. Sammen sætter eleverne deres aftryk for mere bæredygtighed til gavn for vores natur – heraf navnet SigNaTurSammen.