Logo

26. januar, 2015

Besøg af Bjarne Corydon

Mandag den 26. januar får Tønder fint besøg. Finansminister Bjarne Corydon lægger nemlig vejen forbi det kommende Campus Tønder og vil også tage et kig ind i MIND FACTORY by ECCO.

Læs mere

17. februar, 2015

Indvielse af huset

MIND FACTORY by ECCO indvies officielt for indbudte under deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie

24. april, 2015

Forskningens Døgn

FD_Webbanner_180x150px

Fredag d. 24. april byder Tønder Kommune og MIND FACTORY by ECCO til en spændende eftermiddag i forskningens tegn og til at opleve Tønders nye innovationshus.

Læs mere

29. august, 2015

Åbning af Campus Tønder

Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole, EUC Syd og VUC Syd flyttet ind på det nye Campus Tønder. Kom og vær med til at byde Campus Tønder velkommen ved en stor åbningsevent lørdag den 29. august 2015 kl. 11-15. Her holder åbner de tre uddannelsesinstitutioner med et væld af tilbud dørene for alle interesserede.

Ved den lejlighed slår MIND FACTORY by ECCO også dørene op.  Kom og se huset indefra og få et indtryk af dets aktiviteter.

Hos Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole kan du høre om byggeriet, se de nye faciliteter, se eksempler på elevprojekter fra bl.a. Filmfestival og Young Enterprise samt få en snak med skolens personale.

Hos EUC Syd kan du høre om de nye erhvervsuddannelser, Teknisk gymnasium og vores udbud af efteruddannelse. Der vil være åbent i værkstederne, så kom og få en guidet tur.

Hos VUC Syd kan du bl.a. høre kunstner Svend Boe Hauggaard fortælle om kunsten i huset, møde lærere der giver tips & tricks til iPads i undervisningen og få en musikalsk oplevelse, når Esben Kronborg kigger forbi kl. 14.

20. november, 2015

Unge iværksættere inspirerer

Flere aktører er gået sammen om at lave en event for kommunens unge iværksætterspirer i forbindelse med Global Entrepreneurship Week Denmark i uge 47.

Via Idéakademiet Tønder har Tønder Erhvervsråd gennem flere år haft stor fokus på at hjælpe unge som ældre iværksættere med at virkeliggøre deres drømme om egen virksomhed.

I uge 47, Global Entrepreneurship Week Denmark –  tidligere “Danmarks Vækst- og Iværksætteruge” – er det i år de helt unge iværksættere, der er målgruppen. Og fredag den 20. november står Idéakademiet med hjælp fra en gruppe HG-elever fra Tønder Handelsgymnasium og Handelsskole klar med en iværksætterevent for kommunens unge.

Det hele foregår i MIND FACTORY by ECCO.

 

26. april, 2016

Forskningens Døgn 2016 – Rundt om kreativitet og innovation

I uge 17 er folkeskolens 9. og 10. klasse samt de lokale ungdomsuddannelser inviteret til en dag med workshops i forskningens tegn i MIND FACTORY by ECCO – nærmere bestemt forskning i at være kreativ og innovativ.

Til at afvikle workshopsene har Tønder Kommune og MIND FACTORY by ECCO allieret sig med Aalborg Universitet, National Innovation Center, Mads Clausen Instituttet og UC SYD, der alle stiller op med dygtige forskere, der guider eleverne gennem at afprøve forskningsbaserede værktøjer til innovation og kreativitet.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der siden 2005 er blevet afholdt årligt. Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag. Det er anden gang, Tønder Kommune tager del i festivalen.

18. maj, 2016

Erhvervsfremmedagen: Vækst via alternativ finansiering

Erhvervsfremmedagen er et nyt tiltag med fokus på Tønder Erhvervsråds indsatsområder. Formålet er at give virksomhederne ny og brugbar viden og inspiration til vækst. I MIND FACTORY by ECCO er der fokus på finansiering med følgende arrangement:

Få konkret viden og inspiration om Crowdfunding og LAG-midler

Du, som virksomsejer, har måske fået afslag til at få eller udvide din kassekredit? Eller er du blot interesseret i et alternativ til din nuværende vej til kapitalfremskaffelse?
Uanset om du har behovet for kapital lige nu, senere eller blot er nysgerrig i første omgang, vil du efter arrangementet stå med konkret viden og en stor portion inspiration, så du er bedre rustet til at gå efter disse to alternative finansieringskilder.

PROGRAM 09.00-12.30

Velkomst 
v/ Erhvervskonsulent Jesper Monsrud

Crowdfunding – de forskellige former, hvilken form passer til din idé og vejen derhen
v/ Facilitator, forfatter og foredragsholder, Carsten Borch, Carsten Borch ApS

Case | Vestslesvigsk Bryghus “Kompromisløst øl til livsnydere”
v/ Brygmester Hans L. Nørgaard

LAG-midler | Hvad kan støttes, hvad skal du overveje og processen fra idé, ansøgning til behandling.
v/ Udviklingskonsulent og fundraiser Merethe Juul Thysen, Landdistriktshuset

Case | Søndernæsgård – Under åben himmel “et gastronomisk eksperimentarium”
v/ Virksomhedsejer Lea Neuberg

Networking over en sandwich

Tak for i dag kl 12.30

>> Læs mere om crowdfunding
>> Læs mere om LAG-midler

1. juni, 2016

Stiftende generalforsamling i Coding Pirates

 

Codingpiratesheader

Vær med til at starte Coding Pirates i Tønder!

Synes du, at der mangler et tilbud til børn og unge, hvor de kan være kreative med IT og teknologier samt stifte bekendtskab med programmering? Kunne du tænke dig at være kreativ på området sammen med børn og unge?

Coding Pirates er en forening med afdelinger over hele landet, hvor frivillige sammen med børn og unge er kreative og leger med IT, teknologier og programmering.

En flok IT-kreative frivillige ønsker at starte Coding Pirates i Tønder – vil du være med, så mød op til stiftende generalforsamling:

Onsdag d. 1. juni 2016 kl. 17.00 i MIND FACTORY by ECCO, Martin Hammerichsvej 1, 6270 Tønder

Har du brug for en introduktion til Coding Pirates og hvordan man kan bidrage som frivillig, kan du komme til følgende info-sessioner:

Torsdag d. 26.5 kl. 17.00
Onsdag d. 1.6. kl. 16.30 (lige før generalforsamlingen)

Begge dele i MIND FACTORY by ECCO.

Du er også altid velkommen til at ringe og høre mere hos Anne-Sofie Dideriksen på 2371 35 99.

Se invitation og udkast til vedtægter her:

Indkaldelse til generalforsamling

Foreningsvedtægter for Coding Pirates Tønder_udkast 01 06 2016

13. oktober, 2016

Erhvervsklubben: Skab vækst gennem design i din virksomhed

Design forbinder de fleste med slutprodukter som kaffekander og møbler. Desgin er også en bestemt måde at udvikle forretning på – en metode til nye idéer, nye produkter, nye services og nye forretningsstrategier i din virksomhed med udgangspunkt i kunden. Kom og hør, hvad det nærmere går ud på og hvordan det har fungeret i praksis for vores case virksomhed Ledon.

Se programmet for arrangementet her, som laves i samarbejdes med Erhvervsklubben.

21. marts, 2017

Forstå fremtiden – Få styr på teknologien eller bliv forstyrret

Foredrag med entreprenør og forfatter Anders Hvid og leg med nye teknologier i byens innovationshus MIND FACTORY by ECCO

Mere end nogensinde er det den teknologiske udvikling, der skaber fundamentet for forandringer i vores verden. Inden for få år vil vores biler styre sig selv gennem morgentrafikken og vi vil kunne 3D printe simple objekter derhjemme. Både vores læge og vores bankrådgiver vil være en kunstig intelligens.

Hvor er vi på vej hen med og hvad betyder det for dig, at udviklingen går så stærkt?

Tag på denne aften en tur med op i helikopteren og forstå snakken om de nye teknologier med Anders Hvid. Med mange konkrete eksempler bringer han dig tættere på den virkelighed, vi alle sammen allerede er en del af.

Anders Hvid er entreprenør, forfatter til bogen Forstå Fremtiden, foredragsholder og ambassadør for Singularity University i Danmark. Singularity University udforsker og udvikler, hvordan ny teknologi kan hjælpe os til at løse de store globale udfordringer.

Han er positiv futurist og elsker at holde foredrag om, hvordan fremtiden tegnes af den teknologiske udvikling.

Efter foredraget kan du ved forskellige stationer komme tæt på teknologier som 3D-print, laserskæring og robotteknologi. IT-fritidsforeningen Coding Pirates’ medlemmer, som er børn og unge, viser dig også, hvad programmering og kodning kan handle om. Og vi fra biblioteket er naturligvis også på pletten, til at føre dig videre ud i teknologiernes og digitaliseringens universer og deres betydning for dit liv som borger i den digitale verden.

Foredraget er arrangeret af Tønder Kommunes Biblioteker, Coding Pirates og MIND FACTORY by ECCO og støttes af Sydbank.

Foredraget er gratis, men husk at tilmelde dig (der er kun et begrænset antal pladser).

Tilmeld dig her: https://tbib.dk/arrangementer/voksen/forstaa-fremtiden-0

 

 

22. marts, 2017

Erhvervsklubben: Forstå fremtiden for din virksomhed eller bliv forstyrret

Spændende erhvervsklubsarrangement fra 8.00-10.00 med den kendte foredragsholder og forfatter Anders Hvid  – læs mere og om hvordan du tilmelder dig i linket:

Program for erhvervsklubarrangement

 

27. juni, 2017

Sommerferieworkshop: Leg med sjov teknologi

Spændende sommerferieworkshop for dig, som er vild med at designe og eksperimentere med sjov teknologi!

Du lærer at designe ting til 3D-print, prøver at tegne og laserskære dine egne ting i plexiglas eller lege med elektronisk Lego. Du skal medbringe din egen computer (ikke tablet). Du skal være mellem 12 og 17 år for at deltage.

Workshoppen foregår d. 27. juni 2017 kl. 10.00-15.00 i MIND FACTORY by ECCO, Martin Hammerichsvej 1, 6270 Tønder

Pris for aktiviteten: gratis

Tilmelding: Senest mandag d. 19. juni 2017 til Anne-Sofie Dideriksen på info@mindfactoybyecco.dk eller tlf. 2371 3599

Arrangør: Tønder Ungdomsskole i samarbejde med MIND FACTORY by ECCO

28. juni, 2017

Sommerferieworkshop: Wearables!

Er du vild med at designe og kunne tænke dig ,at lave ting til dig selv, så skal du komme til designworkshoppen Wearables!

Design dine egne smykker, iphone covers eller andre ting til dig selv. Vi skærer tingene sammen plexiglas, printer dem i flotte farver i plastic eller designer i genbrug og andre materialer.  Du skal være mellem 12 og 17 år for at deltage.

Workshoppen foregår d. 28. juni 2017 kl. 10.00-15.00 i MIND FACTORY by ECCO, Martin Hammerichsvej 1, 6270 Tønder

Pris for aktiviteten: gratis

Tilmelding: Senest mandag d. 19. juni 2017 til Anne-Sofie Dideriksen på info@mindfactoybyecco.dk eller tlf. 2371 3599

Arrangør: Tønder Ungdomsskole i samarbejde med MIND FACTORY by ECCO

1. september, 2017

Idéklubben

Idéklubben er af iværksættere for iværksættere – her kan man gå til innovation! Klubben mødes 4-5 gange hver sæson, ofte i MIND FACTORY by ECCO.

Læs mere og følg klubbens opslag om aktiviteter på https://www.facebook.com/Ideklubben/

OBS: Første gang i efteråret bliver en gang EFTER 1.9 – følg med på Facebook!

16. oktober, 2017

Efterårsferieworkshop: Sjov med ny teknologi

Spændende workshop for dig, der går i 4.-9- klasse og som er vild med at lege med sjov teknologi!

Du kan designe ting til 3D-print, prøver at tegne og laserskære dine egne ting i plexiglas eller lege med elektronisk Lego. Du skal medbringe din egen computer (ikke tablet) og en mus og en musemåtte.

Workshoppen er gratis og der er en gang pizza til frokost til alle.

Tilmelding til Anne-Sofie Dideriksen på info@mindfactoybyecco.dk eller tlf. 2371 3599

 

15. november, 2018

Engineering Day 2018

Huset holder Engineering Day d. 8. november 2018. Dagen afholdes samarbejde med Engineer the Future – Engineering i skolen og har til formål at skabe synlighed og nysgerrighed omkring engineering i skolen for lærere og elever.

Årets Engineering Day kommer til at handle om virtual reality-teknologi. Hvad kan den bruges til nu og i fremtiden?  Engineering skal forstås som ingeniørens arbejdsmetode – en  anvendelse-sorienteret tilgang, hvor elevernes skal løse et konkret problem og arbejde med blandt andet undersøgelse, idégenerering, forbedring, konstruktion og konkretisering.

På dagen går eleverne får indsigt i ingeniørens verden og kommer til at løse et konkret problem med virtual reality-teknologien. På dagen deltager også en ingeniørstuderende fra SDU i Sønderborg, Usama Bajwat.

Det hele foregår i MIND FACTORY by ECCO, Martin Hammerichsvej 1, 6270 Tønder fra 08.00-12.45

Engineer the future er Danmarks teknologiske alliance, som bringer danske ingeniører og teknologieksperter i front og sørger for, at børn og unge får en teknologisk dannelse, og at mange flere får viden og speciale inden for teknologisk udvikling.

Engineering i skolen er et omfattende program, der skal bringe engineering ind i undervisningen på mellemtrin og i udskolingen – blandt andet ved afholdelse af den årlige Engineering Day.