Logo

Nyt tiltag for unge iværksættere skudt i gang

26. september 2018

BusinessYoung er navnet på et nyt initiativ, der skal løfte iværksætterkultur i Tønder Kommune med særligt fokus på morgendagens unge iværksættere. Tirsdag blev BusinessYoung skudt i gang ved en kick-off event for en gruppe gymnasieelever i MIND FACTORY by ECCO.

Det er Tønder Erhvervsråd og MIND FACTORY by ECCO, der har indgået et samarbejde om BusinessYoung. BusinessYoung består i forskellige aktiviteter og tiltag, der skal fremme og udvikle iværksætteri blandt kommunens unge. For eksempel at arrangere events, hvor kommunens unge møder unge iværksættere som ved launch-eventet for Business Young i MIND FACTORY by ECCO. Her blev elever fra Det Blå Gymnasium og Tønder Gymnasium inspireret af et par unge gymnasieelever og iværksættere fra Sønderborg, som har startet virksomheden EasyQue.

”Hvis man er ung og går med en lille iværksætter i maven, kan det nogle gange forekomme uoverskueligt at føre sin idé ud i livet. Derfor arbejder vi sammen med MIND FACTORY by ECCO om at støtte de unge med konkret vejledning, netværk og med at give dem modet til at tage springet fra idé til business. Det gør vi ved at være dér, hvor de unge er, nemlig på uddannelsesinstitutionerne”, udtaler iværksættervejleder Jesper Monsrud fra Tønder Erhvervsråd.

BusinessYoung samarbejder med kommunens uddannelsesinstitutioner om at være synlige over for de unge. BusinessYoung har blandt andet en ugentlig træffetid onsdage på Campus Tønder fra kl. 13-15. Her kan man få vejledning til at komme videre hos Jesper Monsrud og leder af MIND FACTORY by ECCO, Anne-Sofie Dideriksen.

Læs mere på businessyoung.dk