Logo

Elever fra Toftlund fik innvovationspris

30. april 2019

Fredag d. 26. april fik fire piger fra 9. klasse på Toftlund Distriktsskole sig noget af en overraskelse. Der kom nemlig uventet besøg af Jesper Monsrud fra Tønder Erhvervsråd og Anne-Sofie Dideriksen fra MIND FACTORY by ECCO, som overrakte dem innovationsprisen ÅRETS PÆRE. Den modtog de for et logo, de har udarbejdet til Toftlund Distriktsskole.

Det var i forbindelse med skolens årlige innovationsuge, at Jennifer Olesen, Louise Davidsen, Lærke Boysen og Camilla Thomsen kom på et nyt logo til skolen, som nu altså har givet pote i form af en pris. I innovationsugen skulle eleverne på 9. årgang har arbejde med gode ideer til at markedsføre folkeskolen, og pigerne udviklede et logo med teksten ”Toftlund Distriktsskole – Her står vi sammen”. Pigerne havde ud over logoet også skabt et færdigt koncept med forslag til T-shirts, hjemmeside, plakater med videre. Desuden havde de lavet en handleplan for, hvordan I skulle få fortalt om deres logo til de rigtige efter innovationsugen. Blandt andet fremlagde de deres idéer for både skolebestyrelse og Børn- og Skoleudvalget.

”I har virkelig sat sig jer ind i målgruppen for et skolelogo og tænkt idéen helt igennem til færdige produkter. Det er en præstation, vi gerne vil give et skulderklap”, sagde Jesper Monsrud i forbindelse med overrækkelsen af prisen.

Og det bliver ikke ved snakken. Logoet er i fuld gang med at blive til virkelighed som det nye logo for Toftlund Distriktsskole og er til rentegning hos en grafiker. ”Det gør vi, fordi logoet både for medarbejdere, elever og bestyrelse rummer noget som tidligere – også professionelle – bud har manglet, nemlig et budskab, alle kan være med i” udtaler viceinspektør Helle Jeppesen.

ÅRETS PÆRE har til formål at fremme unges innovationslyst og gives for en god idé udviklet i forbindelse med undervisning på folkeskoler, erhvervsuddannelser eller gymnasiale uddannelser i Tønder Kommune. Skoleeleverne fra Toftlund fik ved overrækkelsen et diplom og en erkendtlighed i form af et gavekort, der kan omsættes til f.eks. en biograftur. Desuden var der flødeboller til resten af 9. årgang på skolen, som overværede prisuddelingen.

 

Fakta om ÅRETS PÆRE:

ÅRETS PÆRE er en innovationspris og indstiftet af parterne bag MIND FACTORY by ECCO, som er EUC Syd, Tønder Gymnasium, Tønder Handelsskole og Handelsgymnasium, VUD Syd og Tønder Kommune. Den kan gå til elever fra folkeskolen, erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser i Tønder. ÅRETS PÆRE blev uddelt for første gang i 2017.