Logo

Lærerworkshops

 

Husets lærerworkshops introducerer dig til nye teknologier, som forefindes i huset eller til vigtige metoder, som bruges i huset og som kan understøtte undervisningen i skolen idag. De tilbudte workhops har to formål:

  • De giver dig og dine kolleger et grundlag for at tage nogle bevidste fra- og tilvalg af teknologier eller metoder hjemme på skolen
  • De er konkret forberedende for dig, som gerne vil bruge huset selv.

Der afholdes workshops ved behov og gerne sidst på dagen efter skoletid – kontakt Anne-Sofie Dideriksen på info@mindfactorybyecco.dk eller på 7373 4099 om, hvad du / I har brug for.

Deltagelse i workshops er gratis for lærere ved folkeskoler i Tønder Kommune. Betingelser for andre folkeskoler, frie grundskoler og efterskoler kan ses her.

 

3D-design og -print

Indhold: Du får introduktion til forskellige gratis 3D-programmer, der kan bruges i skolen og til 3D-printprocessen. Vi laver et simpelt design sammen, så du får færdigheder i simpel modellering og ser på relevante elevopgaver.

Fokus er på, at du får overblik over, hvad det kræver at arbejde med 3D-design og -print og hvordan du kan gøre det på egen skole eller i kombination med booking af MIND FACTORY by ECCO, hvor du kan bruge husets 3D-printere.

Varighed: 2,5 timer

Fag og alderstrin: Håndværk og design, matematik, 5. kl. – 9. kl.

 

Programmering i skolen – med udgangspunkt i Fable-robotter

Indhold: I denne workshop får du indsigt i nogle udvalgte muligheder for at introducere programmering i skolen. Du afprøver husets Fable-robotter for at få grundlæggende kompetencer i simpel programmering og ser på relevante elevopgaver med robotterne.

Fokus er på, at du får overblik over forskellige muligheder for at arbejde med programmering på egen skole eller i kombination med booking af MIND FACTORY by ECCO, hvor du selv kan bruge husets Fable-robotter.

Varighed: 2,5 timer

Fag og alderstrin: Alle fag, hvor programmering er relevant, 4. kl. – 9. kl.

 

Produktion af virtual reality-film

Indhold: Med et 360-graders-kamera kan man optage film, der kan ses i en vr-brille og give en vr-oplevelse. Sådanne film kan give en ekstra dimension i f.eks. historie – eller biologiundervisningen, hvis eleverne laver film fra locations, som indgår i præsentationer eller projekter.

I workshoppen lærer du enkle greb til at optage og klippe små film sammen med husets Samsung Gear 360-kameraer. Du får også tips til, hvordan man kan bruge 360-graders-billeder fra nettet til at klippe små 360-graders film sammen med uden at eleverne selv skal ud at optage.

Fokus er på, at du får overblik over muligheder for at arbejde med 360-graders-film på egen skole eller i kombination med booking af MIND FACTORY by ECCO, hvor du selv kan bruge husets kameraer og vr-briller.

Varighed: 2 timer

Fag og alderstrin: Alle fag, hvor 360-graders film kan spille en rolle, 7. kl. – 9. kl.

 

Produktdesign og programmering med littleBits

Indhold: Med littleBits, som er en slags elektronisk Lego, kan eleverne bygge forskellige produkter som en alarm, en vindmølle, en lampe og meget mere. I workshoppen lærer du selv at sammensætte elektroniske kredsløb med littleBits og får konkrete forløb gennemgået til brug i egen undervisning.

Vi kigger også på, hvordan du kan introducere programmering med den programmerbare Arduino-bit.

Fokus er på at sætte dig i stand til selv at køre forløb i huset med littleBits ved booking af MIND FACTORY by ECCO.

Varighed: 2 timer

Fag og alderstrin: Natur/teknologi, håndværk og design og fysik, 4. kl. – 9. kl.

 

Laserskæring

Indhold: Du får introduktion til at arbejde med digitalt design af produkter til laserskærering – og gravering i forskellige materialer. Vi laver et simpelt design sammen, så du får grundlæggende færdigheder i 2D-design og skærer det på husets laserskærer, som du får en grundig introduktion til.

Fokus er på at sætte dig i stand til selv at køre laserskæringsforløb i huset ved booking af MIND FACTORY by ECCO.

Varighed: 2,5 timer

Fag og alderstrin: Håndværk og design, matematik, 5. kl. – 9. kl.